Bayraklı'nın ''öğretmen'' belediye başkanı Serdar Sandal'ın göreve geldiğinde 15 olan kütüphanelerden aralarında çeşitli ödüller almış 10 kütüphaneyi kapatması ve kütüphane sayısını ''sadece'' 3'e düşürmeyi planlamasına, Bayraklı'lılar tepki göstermişti. Özellikle ilçenin geri kalmış mahallelerinde çocukların kitap okuduğu, ders yaptığı, arkadaşlar ile buluştuğu, kötü alışkanlıklara bulaşmamak için vakit geçirdiği kütüphaneler ''tasarruf tedbirleri'' mazeretiyle kapatıldı.
Kütüphaneye gelen çocuklar ve aileleri ''kirası yüksekti'', ''çalışanın masrafı çoktu'', ''elektrik giderini karşılıyamıyorduk'' gibi cevaplarla karşılaştılar. Evlerinde bilgisayarları olmayan, internet hizmeti kesik olan çocuklar kütüphane kapısından ders yapamamanın üzüntüsü ile ağlayarak evlerine dönmek zorunda kalmışlardı. Sadece 3 tane kalan ve ilçe merkezinde bulunan kütüphaneye yönlendirilen çocuklar ''dolmuş param yok ki nasıl gideyim'' cevabını vermek zorunda kalıyorlardı.
Dar gelirli semtlerde oturan ve bazıları işsiz, zor geçinen ana babalar, ''Çocuklarımız burada ders yapıyordu, zorda kalınca kütüphanede var diye evimizdeki bilgisayarı satmak zorunda kalmıştık. İşsiz olunca internetimiz de kesik'' şeklinde tepkiler veriyorlar. Tepkilerini Belediye Başkanı Serdar Sandal'a yöneten Bayraklılar şunları söyledi:
" Serdar Sandal, kütüphaneleri kapatarak bizleri mağdur etti. Çocuklarımız kütüphanede ders çalışıyor, ödevlerini yapıyordu. Bizim de gözümüz arkada kalmıyordu. Bazı evlerde internet yok, bazı evlerde çocukların ders çalışabileceği bir çalışma masası bile yok. Bu durumda kütüphaneleri kapatmak, çocuklarımzı sokağa atmak, gelecekleri ile oynamak hizmet etmek mi oluyor. Sosyal Demokrat Belediyecilikte fakir çocuklarının eğitimine destek böyle mi olunuyor."
Bir grup Bayraklılı ise belediyenin kütüphaneler ile ilgili yaptığı açıklamayla ilgili belediye yetkililerine şu soruları yönelttiler:
" Kütüphaneler yerine bazı kafeleri kütüphane kafe yapacaklarmış. Bu kafelere gidiş geliş ücretlerini kim karşılayacak. Çocuklarımız, yaşıtları çay ve meşrubat içerken canı çektiğinde bunun ücretini kim karşılayacak. Kütüphanelerde daha çok yaşıtları ile birlikte oluyorlardı. Kitap kafelerde denetim nasıl sağlanacak? Konserlere ve reklam bilbordları için para bulan belediyeye kütüphanelerin kirasımı yük geldi? Bugüne kadar kütüphanelerde ders çalışıp başarılı olan fakir öğrenciler, bundan sonra başarısız olursa sorumlusu Serdar Sandal'dır. Serdar Sandal'ın bu yanlış karardan bir an önce dönmesini istiyoruz."
Alınan bilgiye göre, belediye yetkilileri gelen tepkiler karşısında vatandaşların sorularını yanıtlamaktan kaçınıyorlar.
"Evinde İnterneti Olmayan Çocuk Nasıl Ders Çalışacak"
Bayraklı Belediyesi'nin ilçede bulunan 10 kütüphaneyi kapatmasını, 2 kütüphanenin ise kapatılma aşamasında olduğunu gündeme getirmemiz ilçede büyük ses getirdi.
17 Mart 2022 - 17:12
YORUMLAR