Yetişkinler ve Çocuklar İçin "Kolin Yağı" Desteği
İster yetişkin, ister gelişim çağındaki çocuklar için özellikle güçlü bir hafıza, doğru ruh hali, sağlam kas kontrolü ile diğer beyin ve sinir sistemi işlevleri açısından vücudun kolin ihtiyacı büyük bir öneme sahip.
Diyetlerin Temel Taşı Kolin
Geçmişi 1900’lerin başına kadar uzanarak Nobel Ödülü’ne konu olan ve günümüzde Ulusal Tıp Akademisi tarafından diyette alınması gereken temel besin maddelerinden biri olan kolin, insan karaciğeri tarafından üretilebilse de vücudumuz için yeterli olmayabiliyor.
Prof. Dr. Ayper Somer: “Kolin takviyeleri bireylerin nörolojik sağlığını iyileştirmek için tamamlayıcı olarak kullanılabilir”
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayper Somer; “Kronik kolin alımının normal popülasyonda davranışsal, oksidatif ve nörokimyasal sonuçları iyileştirdiği bulunmuştur. Bu nedenle kolin takviyeleri bireylerin nörolojik sağlığını iyileştirmek için güvenli ve etkili bir tamamlayıcı olarak kullanılabilir. DHA takviyesi, tamamlayıcı DHA içermeyen kültürlenmiş hücrelere kıyasla insan retina hücrelerinde hücresel kolin alımını önemli ölçüde artırır. Dolayısıyla DHA ve kolinin bir arada alındığında sinerjik bir etki yaratır’’ dedi.
Büyüme ve Gelişim için Kolin ve DHA İkilisi…
Doğumdan itibaren ilk 6 aya kadar günlük 125 miligram, 6’ncı aydan 1 yaşa kadar günlük 150 miligram, 1 yaştan 3 yaşa kadar günlük 200 miligram, 4 – 8 yaş arasında günlük 250 miligram, 9 – 13 yaş arasında günlük 375 miligram, 14 – 18 yaş arasında erkekler için günde 550 miligram ve kadınlar için 400 miligram, 19 yaştan itibaren de erkekler için günde 550 miligram ve kadınlar için de günde 425 miligram kolin alımı gerekiyor.
IFOS Onaylı Kolin Destekli Balık Yağı, Önemli
Günlük kolin ihtiyacını karşılamak amacıyla gün içinde tavada sığır ciğeri, kızarmış sığır eti, haşlanmış yumurta, kavrulmuş soya fasulyesi, pişmiş patates veya kavrulmuş tavuk göğsü tüketmek gerekiyor. Bunların yanı sıra gıda takviyeleri de kolin ihtiyacına çözüm olabiliyor. Yeterli kolin alınmaması durumunda kas hasarı, karaciğer yağlanması gibi hastalıklar yaşanabiliyor. Bu noktada devreye kolin içeren balık yağları giriyor. Saflık, stabilite, içerik ve konsantrasyon açısından önemli olan IFOS onaylı kolin destekli balık yağları, çocukların günlük omega 3 ve kolin ihtiyacını karşılamaya destek oluyor.