Kişisel bakımda doğal ürünler gözde oldu

23 Ağustos 2019 - 17:46

Yaz aylarıyla birlikte güneşin etkileri daha yoğun şekilde hissediliyor. Güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmak için bakım ürünlerinde üst seviyede artış mevcut durumda. Özellikle güneş koruyucular ve temizlik ürünlerini rağbet görüyor.

Tüketiciler güneşten gelen Ultraviyole (UV) ışınlarından korunmak isterken ürünlerin içindeki zararlı kimyasal ve katkı maddeleri, suni renklendirici ve parfümler, glikol, alkol, sodyum, sülfat gibi insan sağlığına zararlı maddelerden kaçıyor.
Bitki özleri yeni trend ürünler
İnsanlar ev temizliğinden, doğal makyaja, saç ve cilt bakımı ürünlerinin yanı sıra ev temizliği, ev kozmetiği, bebek ve çocuk ürünlerine kadar organik ürünlere yönelmiş durumda. Kişisel bakım ürünleri olan şampuan, duş jeli, sabun, parfüm ve güneş koruyucularında bu yıl doğal ürünler ilgi odağı oldu. Bitki özleri hem ürünün performansını arttırıyor hem de bu özler insan cildine zarar vermiyor. Katkı maddesi minimum durumda. Bu yıl kozmetik sektöründe en çok papatya yağı ve özü kullanılarak üretilen kremler ısırgan otlu şampuanlar, aloe veralı ürünler tercih edildi.
Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman, tüketicilerin doğal ürünleri tercih ederken aynı zamanda uluslararası kabul görmüş kuruluşlardan onaylanmış organik sertifikalı ürünler olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Organik ürünlerin içindeki bitkisel girdilerin oranının çok önemli olduğunu vurgulayan Kahrıman, "Organik ürünlerin içindeki bileşenler organik sertifikasına sahipken, doğal ürünlerde ki bileşenlerde organik şartı aranmaz. Ayrıca organik kozmetik ürünlerde bitki yüzdesi şartı varken doğal kozmetik ürünlerde bu yoktur. Tüketicinin bu farkı bilmesi önemlidir” diye konuştu. Ürün etiketlerinin  önemini tüketicinin dikkat etmesi gerektiği ilk yer olduğunu belirten Kahrıman, “Organik ve doğal olduğu iddia edilen ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir unsur ürünün organikliğini tescilleyen sertifikalardır. Sadece bazı zararlı kimyasalların kullanılmıyor olması, ürünün organik olması için yeterli değil.Etiket içerikleri kontrol edilmeli. Organik olduğuna dair sertifikaların olması, neyi içerip içermediği gözle görülebilir bir şekilde tüketiciye kolay bir şekilde aktarılmalıdır” dedi.