"Gazetenin önünde nöbet tutmaya hazırız"
Özgür, tarafsız ve ilkeli basının yanında olduklarını kaydeden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ partisinin Manisa ve İzmir'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltı programlarına katılarak basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Selçuk Özdağ'a programlarında Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyeleri Gizem Satıoğlu Öcmenler, Genel Merkez Sivil Toplum Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Şalvız ile Cem Kavur, Onur Sivaslı, Mustafa Keskin ve Gelecek Partisi Manisa ile İzmir gönüllüleri eşlik etti. Basın meslek yasasının bir an önce çıkartılması gerektiğini vurgulayan Özdağ basın mensuplarının maruz kaldığı şiddet olaylarına ise tepki gösterdi. Parti olarak her zaman gazetecilerin yanında olacaklarını kaydeden Özdağ, “Biz bu şiddet olaylarının sona ermesi için böyle bir tehlikeyi sezdiğimizde tüm teşkilatlarımız ve yönetim kadromuzla gerekirse o basın mensubunun çalıştığı gazetenin önünde nöbet tutmaya hazırız.” Dedi.
Yerel basının önemine vurgu yapan Özdağ şunları söyledi:
“ Dünyada demokrasisi gelişmiş pek çok ülkede özgür ve yerel basın, en az yaygın basın kadar hatta daha gelişmiş konumdadır. Türk Basını başta finansman, personel sorunları ve teknolojik sorunlar olmak üzere pek çok sorunla boğuşmaktadır. Türkiye genelinde ekonominin kötü gidişatı ve dışa bağımlılık nedeniyle gazete ve kitap basımı yapan yayın evlerinin yaşayamaz hale gelmesi nedeniyle basın ve medya kuruluşları krize girdi ve bundan büyük üzüntü duyuyoruz. İnşallah Gelecek Partisiyle basının ekonomik ve diğer zorlukları sona erecek. Bugün, gazetecilik darbe döneminden de kötü bir durumdadır. Gazeteci, halk ile iktidar arasındaki köprüdür. Kimisi dördüncü kuvvet der kimisi birinci kimisi üçüncü… Kaçıncı olursa olsun gazeteci kuvvetlidir. Bugün, ülkemiz basın özgürlüğünde 180 ülkede 152. Sıradaysa ve 12 bin gazeteci işsiz ise burada ciddi bir sorun var demektir. Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum. İletişim fakülteleriyle, basın dernekleri ve odalarıyla ve mümkünse tüm gazetecileri dinleyerek basındaki sorunlara ilişkin bir yasa tasarısı hazırlanmalıdır. İnternet medyasıyla ilgili yasal düzenleme mutlaka çıkarılmalı ve basın ilan haklarından yararlanmaları sağlanmalıdır. Bu aynı zamanda şu anda bu alanda yaşanan kaosun bitmesine ve işi hakkıyla yapan, işi sadece gazetecilik olanların yola devam etmesini sağlar.”