Buca'da ülkeler panayırı
Buca Belediyesi'nin toplumsal cinsiyet ve özellikle kadınlar konusunda projelerini tüm hızıyla devam ediyor. Kadına ve kadının toplumdaki yerine sonsuz bir hassasiyet sergileyen ve bunu icraatlarında da kanıtlayan Buca Belediyesi, bu sefer 'Güçlü Kadın Projesi' ile kendini gösterdi.
AIESEC (Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği) ve Buca Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, toplumsal hayatta kadının daha güçlü ve aktif bir şekilde yer alabilmesi amaçlanıyor. Güçlü Kadın Projesi kapsamında, 17 ülkenin kadınları Buca’da buluştu.
Kadının toplumsal alandaki yerine her zaman hassasiyetle yaklaşan ve bu konuya farkındalık için sürekli çalışmalar yapan Buca Belediyesi, AIESEC programı katılımcıları ile ülkeler panayırı düzenleyerek, projenin kapanışını gerçekleştirdi. Buca Belediyesi tarafından başlatılan projenin finalinde adeta bir kültür mozaiği oluşturularak, 17 tane ülkenin katılımcısı olduğu projede katılımcıların ürünleri sergilendi.
Pakistan, İsviçre, Mısır, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Amerika, İtalya, Fas, Rusya, Slovakya, Arnavutluk, Fransa, Tunus, Endonezya ve Cezayir olmak üzere 17 ülkeden 18-30 yaş arası değişim katılımcılarının yer aldığı projenin panayırına ilgi yoğun oldu.
Bir aylık süre boyunca Buca Belediyesi’nin ağırladığı, “Women in Power” projesi olarak da bilinen değişim projesinin katılımcıları, belediye semt evlerinde çeşitli kurslara katılarak kendilerini farklı aktivitelerde sergilediler. Katılımcılar, Bucalı kadınlarla birlikte, takı eğitiminden resme, dikiş kursundan kuaförlüğe, pilatesden zumbaya kadar eğitim alarak her dalda kendilerini geliştirdiler.
“TÜRKİYE İLE ÖNEMLİ BİR BAĞ KURDUK”
Ülkeler panayırı Buca’da Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Merkezi’nde 17 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen projenin ardından yapılan panayıra ilgi büyük oldu. Festival tadında bir etkinlik yaşayan kadınlar, program kapsamında sıcak ilişkiler yakaladıklarını sevecen davranışlarıyla belli ettiler. Karşılıklı ikram ve tadımların gerçekleştiği panayırda Buca’nın köylerinden gelen Türk katılımcılar ve konuk ülke katılımcıları, yöresel kıyafetlerle ülke mutfaklarını, el emeği ürünlerini sergilenerek, her ülkenin kendi hazırladığı şarkı listesi çalınarak yöresel danslar edildi. Keyifli dakikaların yaşandığı panayırda, yabancı katılımcılar ve Bucalı kadınlar çok eğlendi. Katılımcılar etkinlik sonrası duygulu anlar yaşadı. Proje kapsamında gerçekleştirilen uygulamadan genel olarak çok mutlu olduklarını ve uygulamaların faydalı geçtiğini söyleyen katılımcılar, Türkiye ile önemli bir bağ kurduklarını da belirtti.