İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurul kararıyla İzmir ili genelindeki fayton faaliyetlerine son vermişti. Belediye, yasal mevzuatların tamamlanmasının ardından toplam 36 adet fayton atını İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirdi.
Yasal mevzuatların tamamlanmasıyla Doğal Yaşam Parkı’na getirilen atlara düzenli bakım yapıldığını bildiren İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü vekili Fidanlıklar Koruma Şube Müdürü Tevfik Bettemir, “Bugün itibariyle Doğal Yaşam Şube Müdürlüğümüze getirilen at sayısı 36 ve güvenli bir şekilde bakım altına alındılar” dedi. Atları yonca karışımı yem ve diğer katkılı yiyeceklerle beslediklerini, aynı zamanda tamamen temiz su içmeleri için otomatik sulama sistemleri kurduklarını ifade eden Bettemir, “Yaşam alanları da düzenli olarak temizleniyor” diye konuştu.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan ise, bu prosedür ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inanılmaz bir ilke imza attığını altını çizerek ifade etti. Doğal Yaşam Parkı’na atlara bakmaya geldikleri zaman gördükleri özgürlük, atların mutluluğu kendilerini de mutlu ettiğini belirten Baylan, bu mücadele için yıllardır uğraştıklarını vurguladı. Meşalenin İzmir'den yandığını söyleyen Baylan, “Atların şuan üzerlerinde kırbaç yok, kendi özgür alanları var, yemeklerini yiyorlar ve dolaşıyorlar. Yıllardır verdiğimiz bu mücadelenin kamuoyunda oluşturduğu bilinç ve tabi başkanımızın da vizyonuyla bu gerçekleşti” diyerek, atları parkta sağlıklı gördüklerini ve çok mutlu olduklarını belirtti.
KAÇAK FAYTONLARDA ATA EL KONULUYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi faytonlarda kullanılan at hassasiyetini devam ettiriyor. Kaçak faytonları takip eden zabıta ekipleri, faaliyet halinde yakaladıkları fırsatçıları ilk önce uyarıyor. Faaliyet halinde olmaya devam eden kaçak faytonlara ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararınca para ve ata el koyarak ceza veriyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönemde İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu karar ile önceki yıllarda hayata geçirilen “Fayton Çalışma Esas ve Usulleri Yönergesi”ni iptal ederek fayton taşımacılığı faaliyetine İzmir ili genelinde son vermişti. Devamında, Alsancak-Kordon bölgesinde sürdürdüğü fayton hizmetini 1 Mayıs'tan itibaren sonlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZULAŞ Fayton İşletmesi aracılığıyla bunu gerçekleştirmişti. Mevzuatların tamamlanmasıyla toplam 36 at kurtarıldı. Karşıyaka'da 16, Selçuk'ta 12, Dikili'de ise iki faytonun faaliyetlerine son vermesiyle atlar İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü.
36 fayton atı kurtarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından faytonlardan kurtarılan atlar, İzmir Doğal Yaşam Parkı’na getirildi.
26 Eylül 2019 - 17:07
YORUMLAR